De Maas streek barst van de indrukwekkende landschappen en culinair talent. Wat als we je de kans zouden bieden om op één plek van beide te genieten?
Dat kan binnenkort dankzij ons gloednieuwe herfstconcept: "de boot van de chef-kok"!
4 gerenommeerde chefs van bekende etablissementen in de regio Namen (CCnomie, ABCD restaurant, MOMA en La Fermette de Falaën) hebben toegezegd om deel te nemen! Ze hebben allemaal hun messen geslepen om een 3-gangenmenu te creëren dat geserveerd zal worden op de boot van de chef-kok. Elke chef brengt zijn of haar menu tot leven in zijn of haar atelier, en vervolgens worden de kostbare gerechten toevertrouwd aan onze brigade aan boord, die verantwoordelijk zal zijn voor de bereiding, de presentatie op het bord en het serveren aan uw tafel gedurende 4 dagen.
In een gezellige sfeer die speciaal voor de gelegenheid is gecreëerd, wordt de Sax omgetoverd tot een echt drijvend restaurant. Want waar kun je de expertise van de Vallei beter proeven dan in de Vallei zelf?
Een rondvaart van een uur door de landschappen van de Hoge-Maas, een bistro/gastronomische maaltijd, toegang tot de terrassen van de boot en een bar vol digestieven in de panoramische salon op het bovendek... Of je nu met z'n tweeën bent, met collega’s of een groep vrienden, stap aan boord voor deze unieke ervaring!
Wacht niet meer, de plaatsen zijn beperkt :
CCNOMIE MENU
WEEK 1 - donderdag 16 tot zondag 19 november 2023
AMUSES
ENTREE
Moelleux van fazant,
gyoza van gekonfijte poten
ganzenlever en karkasconsommé
HOOFDGERECHT
Medaillon van ree Orloff met zijn volle jus à la Croisette van Dinant
herfstgarnituur,
polenta met truffel
DESSERT
Bol van peer en kastanje
Ijs met whisky "Auguste" (van Wave Distill Dinant)
ABCD RESTAURANT MENU
WEEK 2 - donderdag 23 tot zondag 26 november 2023
AMUSES
ENTREE
12 uur gekonfijte spek
huisgemaakte gyozas met Thaise smaken,
witte kool in het zuur, hoÏsinsaus, limoen en zeesla
HOOFDGERECHT
Gele kip in een broodkorst
champignons en gestoofde kool
gnocchi met Parmezaan en reductie van kalfsjus
DESSERT
Appel trompe l'oeil
karamel met gezouten boter en calvados ijs uit de Condroz
MOMA MENU
WEEK 3 - donderdag 7 tot zondag 10 december 2023
AMUSES
ENTREE
Groene linzen uit Puy, milde chorizo, sap van knolpeterselie, gekonfijte eend,
paling, mascarponemousse met plantaardige houtskool
HOOFDGERECHT
Half gerookte en gegrilde zalm uit de Green Egg,
bruchetta portobello-truffel,
gebakken bosui en kreeft
DESSERT
Valrhona amandel-praline taartje,
Cointreau gel, hazelnoot-cacao crumble
FERMETTE MENU
SEMAINE 4 - du jeudi 14 au dimanche 17 décembre 2023
AMUSES
ENTREE
Saku tonijn gemarineerd in bietensap en balsamicoazijn,
cracker met geroosterd sesamzaad
HOOFDGERECHT
Eendenborst met rode shiso jus en sakura azijn
tartaar van pequillo pepers,
aardappel mille feuilles
DESSERT
Witte chocolademousse, Granny appeltjes, dille
hazelnoot financier, granaatappel en limoensorbet
PRAKTISCHE INFO
INSCHEPINGSTIJDEN
LUNCH ( OP DONDERDAG EN ZONDAG) :
| Opstappen mogelijk tussen 12.00 en 12.45 uur
| Boottocht van 13.00 tot 14.00 uur.
| Keukens open van 12.00 tot 14.00 uur
| De boot sluit om 17.00 uur
DINER ( OP VRIJDAG EN ZATERDAG ) :
| Instappen mogelijk tussen 18.30 en 19.45 uur
| Vaartocht van 20:00 tot 21:00 uur.
| Keukens open van 19.00 tot 21.00 uur
| De boot sluit om middernacht
INSCHEPINGSPLAATS
Avenue Winston Churchill, quai 4
5500 Dinant
PRIJZEN
€70 /PERS. EXCLUSIEF DRANKJES, INBEGREPEN:
Een menu (amuses, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert) |
Een rondvaart van een uur op de Maas |
Toegang tot de boudoir lounge op het bovendek (en de digestief bar!) |
RESERVERINGEN
RESERVEREN VERPLICHT :
Telefonisch op 082 22 43 97|
Of per e-mail naar info@dinant-evasion.be |
LET OP: beperkt aantal plaatsen