2023-11-16,2023-11-17,2023-11-18,2023-11-19,2023-11-23,2023-11-24,2023-11-25,2023-11-26,2023-12-07,2023-12-08,2023-12-09,2023-12-10,2023-12-14,2023-12-15,2023-12-16,2023-12-17 Rondvaarten Avenue Winston Churchill - 5500 Dinant

De Maas streek barst van de indrukwekkende landschappen en culinair talent. Wat als we je de kans zouden bieden om op één plek van beide te genieten? 

Dat kan binnenkort dankzij ons gloednieuwe herfstconcept: "de boot van de chef-kok"! 

 

4 gerenommeerde chefs van bekende etablissementen in de regio Namen (CCnomie, ABCD restaurantMOMA en La Fermette de Falaën) hebben toegezegd om deel te nemen! Ze hebben allemaal hun messen geslepen om een 3-gangenmenu te creëren dat geserveerd zal worden op de boot van de chef-kok. Elke chef brengt zijn of haar menu tot leven in zijn of haar atelier, en vervolgens worden de kostbare gerechten toevertrouwd aan onze brigade aan boord, die verantwoordelijk zal zijn voor de bereiding, de presentatie op het bord en het serveren aan uw tafel gedurende 4 dagen. 

 

In een gezellige sfeer die speciaal voor de gelegenheid is gecreëerd, wordt de Sax omgetoverd tot een echt drijvend restaurant. Want waar kun je de expertise van de Vallei beter proeven dan in de Vallei zelf? 

 

Een rondvaart van een uur door de landschappen van de Hoge-Maas, een bistro/gastronomische maaltijd, toegang tot de terrassen van de boot en een bar vol digestieven in de panoramische salon op het bovendek... Of je nu met z'n tweeën bent, met collega’s of een groep vrienden, stap aan boord voor deze unieke ervaring! 

Wacht niet meer, de plaatsen zijn beperkt : 

Tel : +32 82 22 43 97 

info@dinant-evasion.be

 


 

CCNOMIE MENU

 

WEEK 1 - donderdag 16 tot zondag 19 november 2023

AMUSES

ENTREE

Moelleux van fazant, 

gyoza van gekonfijte poten 

ganzenlever en karkasconsommé 

HOOFDGERECHT

Medaillon van ree Orloff met zijn volle jus à la Croisette van Dinant 

herfstgarnituur, 

polenta met truffel 

DESSERT

Bol van peer en kastanje 

Ijs met whisky "Auguste" (van Wave Distill Dinant) 

 


 

 

 

ABCD RESTAURANT MENU

 

WEEK 2 - donderdag 23 tot zondag 26 november 2023 

AMUSES

ENTREE

12 uur gekonfijte spek  

huisgemaakte gyozas met Thaise smaken, 

witte kool in het zuur, hoÏsinsaus, limoen en zeesla 

HOOFDGERECHT

Gele kip in een broodkorst 

champignons en gestoofde kool 

gnocchi met Parmezaan en reductie van kalfsjus 

DESSERT

Appel trompe l'oeil 

karamel met gezouten boter en calvados ijs uit de Condroz 

 

 


 

 

 

 

MOMA MENU

 

WEEK 3 - donderdag 7 tot zondag 10 december 2023

 AMUSES

ENTREE

Groene linzen uit Puy, milde chorizo, sap van knolpeterselie, gekonfijte eend,

paling, mascarponemousse met plantaardige houtskool

HOOFDGERECHT

Half gerookte en gegrilde zalm uit de Green Egg,

bruchetta portobello-truffel,

gebakken bosui en kreeft

DESSERT

Valrhona amandel-praline taartje,

Cointreau gel, hazelnoot-cacao crumble

 


 

 

 

FERMETTE MENU

 

SEMAINE 4 - du jeudi 14 au dimanche 17 décembre 2023

 AMUSES

ENTREE

Saku tonijn gemarineerd in bietensap en balsamicoazijn, 

cracker met geroosterd sesamzaad 

HOOFDGERECHT

Eendenborst met rode shiso jus en sakura azijn 

tartaar van pequillo pepers, 

aardappel mille feuilles 

DESSERT

Witte chocolademousse, Granny appeltjes, dille 

hazelnoot financier, granaatappel en limoensorbet 

 


 

 

 

 

 

 

PRAKTISCHE INFO 

 

INSCHEPINGSTIJDEN  

LUNCH ( OP DONDERDAG EN ZONDAG) : 

| Opstappen mogelijk tussen 12.00 en 12.45 uur
| Boottocht van 13.00 tot 14.00 uur.
| Keukens open van 12.00 tot 14.00 uur
| De boot sluit om 17.00 uur

 

DINER ( OP VRIJDAG EN ZATERDAG ) : 

| Instappen mogelijk tussen 18.30 en 19.45 uur
| Vaartocht van 20:00 tot 21:00 uur.
| Keukens open van 19.00 tot 21.00 uur
| De boot sluit om middernacht

INSCHEPINGSPLAATS

Avenue Winston Churchill, quai 4
5500 Dinant

PRIJZEN

€70 /PERS. EXCLUSIEF DRANKJES, INBEGREPEN: 

Een menu (amuses, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert)  |
Een rondvaart van een uur op de Maas  |
Toegang tot de boudoir lounge op het bovendek (en de digestief bar!) |

RESERVERINGEN

RESERVEREN VERPLICHT : 

Telefonisch op 082 22 43 97|
Of per e-mail naar info@dinant-evasion.be |

LET OP: beperkt aantal plaatsen