U hebt ervan genoten... De Boot van de Chefs is terug!
De Maasvallei barst van de indrukwekkende landschappen en culinaire hoogstandjes, en de Boot van de Chefs biedt dit allemaal op één plek.
3 gerenommeerde chef-koks van bekende etablissementen in de regio van Namen (CCnomie, ABCD restaurant en La Fermette de Falaën) , hebben de uitdaging aangenomen! Allemaal hebben ze hun culinaire fantasieën genoteerd en hun messen geslepen om een 3-gangenmenu te creëren en te bereiden die op de Boot van de Chefs wordt geserveerd. Deze culinaire hoogstandjes worden toevertrouwd aan “de brigade aan boord ", die verantwoordelijk zal zijn voor het finaliseren van de gerechten, het perfectioneren van de presentatie op het bord en het serveren (elk menu zal 4 dagen beschikbaar zijn).
Dit jaar neem ook “De brigade aan boord", die u al kent van diverse evenementen zoals de Valentijnrondvaart, deel aan het culinaire avontuur voor nog eens 4 extra dagen.
In een gezellige sfeer, speciaal gecreëerd voor de gelegenheid, wordt de Sax omgetoverd tot een echt drijvend restaurant. Want, wat is er nu beter als ontvangstlocatie om de knowhow van de Vallei te proeven dan de Vallei zelf?
Een rondvaart van 1,5 uur (in plaats van 1 uur) door de landschappen van de Hoge-Maas, een bistro/gastronomische maaltijd, toegang tot de terrassen van de boot en de digestiefbar in de panoramische salon op het bovendek...
Een unieke ervaring voor 70 €/persoon !
Reserveer nu (alleen telefonisch) want de plaatsen zijn beperkt
- Alle praktische details hieronder
"CCNOMIE" MENU
WEEK 1 - van donderdag 14 tot zondag 17 november 2024
AMUSES
VOORGERECHT
Street food - Langoustine burger,
truffelemulsie
HOOFDGERECHT
Lokaal wild - Een mooi stuk hertenvlees gesneden uit de rug,
knolraap, wilde champignons, Brabantse jus, karkasextract
DESSERT
Creaties buiten de gebaande paden - bittere chocolade, cacao, citrusvruchten
"ABCD RESTAURANT" MENU
WEEK 2 - van donderdag 21 tot zondag 24 november 2024
AMUSES
VOORGERECHT
Lauwwarm gemarineerde ‘rood label’ zalm,
kool, beukenhout-gerookte jus
HOOFDGERECHT
Kalfsvlees op lage temperatuur gegaard,
hazelnootkorst, gestoofde sucrine, butternut,
aardappelcilinder, jus met timut-peper
DESSERT
Citroen trompe l'oeil, yuzucrème,
gekonfijte ananas, munt, gember
"BRIGADE DE BORD" MENU
WEEK 3 - van donderdag 5 tot 8 december 2024
AMUSES
VOORGERECHT
Jakobsschelpen van Dieppe,
bleekselderij in drie texturen, coulis van passievrucht
HOOFDGERECHT
Gekonfijte varkenswang met Croisettebier,
geglaceerde wortel, krokant witloof, aardappelwafel
DESSERT
Pré kerstbal - Warme gezouten cacaosaus subtiel gegoten over een schelp van pure chocolade, waardoor een mousse van witte chocolade en romige praliné verschijnt
"LA FERMETTE" MENU
WEEK 4 - van donderdag 12 tot zondag 15 december 2024
AMUSES
VOORGERECHT
Duo van fazant en garnalen, emulsie van de garnalenkoppen en
knolselderij licht gerookt op hooi
HOOFDGERECHT
Eendenborst, bramen en oude balsamico, gepocheerde peer in veenbessencoulis en zoetzure rode bieten
DESSERT
Chocolade ontmoet koffie
PRAKTISCHE INFORMATIE
INSCHEPINGSTIJDEN
LUNCH (ZONDAGS):
| Inschepen tussen 12:00 et 12:30 uur
| Rondvaart van 13:00 à 14:30 uur
| Keuken open van 12:00 à 15:00 uur
| Digestieve-bar open vanaf 15:00 uur
| De boot sluit om 17:00 uur
DINER (DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG)
| Inschepen tussen 18.30 en 19.00 uur.
| Rondvaart van 19:30 tot 21:00 uur
| Keuken open van 19:00 tot 21:00 uur
|Digestieve-bar open vanaf 21:00
| De boot sluit om middernacht
INSCHEPINGSPLAATS
Avenue Winston Churchill, Quai n°4
5500 Dinant
TARIEVEN
€ 70/PERS. EXCL. DRANKJES, INCLUSIEF :
Het menu ( voorgerecht, hoofdgerecht, dessert ) |
Een boottocht van 1:30 uur op de Maas |
Gratis toegang tot de digistive lounge/bar op het bovendek! |
BOEKINGEN
RESERVERING NOODZAKELIJK :
Per telefoon op 0490/44.67.58
LET OP: beperkt aantal plaatsen