2024-12-05,2024-12-06,2024-12-07,2024-12-08,2024-12-12,2024-12-13,2024-12-14,2024-12-15 Rondvaarten Avenue Winston Churchill - Dinant (5500)

U hebt ervan genoten... De Boot van de Chefs is terug!

Tel : +32 490 44 67 58 

De Maasvallei barst van de indrukwekkende landschappen en culinaire hoogstandjes, en de Boot van de Chefs biedt dit allemaal op één plek.

 

3 gerenommeerde chef-koks van bekende etablissementen in de regio van Namen (CCnomie, ABCD restaurant en La Fermette de Falaën) , hebben de uitdaging aangenomen! Allemaal hebben ze hun culinaire fantasieën genoteerd en hun messen geslepen om een 3-gangenmenu te creëren en te bereiden die op de Boot van de Chefs wordt geserveerd. Deze culinaire hoogstandjes worden toevertrouwd aan “de brigade aan boord ", die verantwoordelijk zal zijn voor het finaliseren van de gerechten, het perfectioneren van de presentatie op het bord en het serveren (elk menu zal 4 dagen beschikbaar zijn).

 

Dit jaar neem ook “De brigade aan boord", die u al kent van diverse evenementen zoals de Valentijnrondvaart, deel aan het culinaire avontuur voor nog eens 4 extra dagen.

 

In een gezellige sfeer, speciaal gecreëerd voor de gelegenheid, wordt de Sax omgetoverd tot een echt drijvend restaurant. Want, wat is er nu beter als ontvangstlocatie om de knowhow van de Vallei te proeven dan de Vallei zelf?

 

Een rondvaart van 1,5 uur (in plaats van 1 uur) door de landschappen van de Hoge-Maas, een bistro/gastronomische maaltijd, toegang tot de terrassen van de boot en de digestiefbar in de panoramische salon op het bovendek...

Een unieke ervaring voor 70 €/persoon !

Tel : +32 490 44 67 58 

Reserveer nu (alleen telefonisch) want de plaatsen zijn beperkt
- Alle praktische details hieronder

 


 

"CCNOMIE" MENU

 

WEEK 1 - van donderdag 14 tot zondag 17 november 2024

 

AMUSES

 

VOORGERECHT

Street food - Langoustine burger,
truffelemulsie

 

HOOFDGERECHT

Lokaal wild - Een mooi stuk hertenvlees gesneden uit de rug,
knolraap, wilde champignons, Brabantse jus, karkasextract

 

DESSERT

Creaties buiten de gebaande paden - bittere chocolade, cacao, citrusvruchten

 

 


 

 

   "ABCD RESTAURANT" MENU

 

WEEK 2 - van donderdag 21 tot zondag 24 november 2024

 

AMUSES

 

VOORGERECHT

Lauwwarm gemarineerde ‘rood label’ zalm,
kool, beukenhout-gerookte jus

 

HOOFDGERECHT

Kalfsvlees op lage temperatuur gegaard,
hazelnootkorst, gestoofde sucrine, butternut,
aardappelcilinder, jus met timut-peper

 

DESSERT

Citroen trompe l'oeil, yuzucrème,
gekonfijte ananas, munt, gember

 

 


 

 

"BRIGADE DE BORD" MENU

 

WEEK 3 - van donderdag 5 tot 8 december 2024

 

AMUSES

 

VOORGERECHT

Jakobsschelpen van Dieppe,
bleekselderij in drie texturen, coulis van passievrucht

 

HOOFDGERECHT

Gekonfijte varkenswang met Croisettebier,
geglaceerde wortel, krokant witloof, aardappelwafel

 

DESSERT

Pré kerstbal - Warme gezouten cacaosaus subtiel gegoten over een schelp van pure chocolade, waardoor een mousse van witte chocolade en romige praliné verschijnt

 

 


 

 

 

 "LA FERMETTE" MENU

 

WEEK 4 - van donderdag 12 tot zondag 15 december 2024

 

AMUSES

 

VOORGERECHT

Duo van fazant en garnalen, emulsie van de garnalenkoppen en
knolselderij licht gerookt op hooi 

 

HOOFDGERECHT

Eendenborst, bramen en oude balsamico, gepocheerde peer in veenbessencoulis en zoetzure rode bieten

 

DESSERT

Chocolade ontmoet koffie

 

 


 

 

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

 

INSCHEPINGSTIJDEN

LUNCH (ZONDAGS):

| Inschepen tussen 12:00 et 12:30 uur
| Rondvaart van 13:00 à 14:30 uur
| Keuken open van 12:00 à 15:00 uur
 | Digestieve-bar open vanaf 15:00 uur
| De boot sluit om 17:00 uur

 

DINER (DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG)

| Inschepen tussen 18.30 en 19.00 uur.
| Rondvaart van 19:30 tot 21:00 uur
| Keuken open van 19:00 tot 21:00 uur
 |Digestieve-bar open vanaf 21:00
| De boot sluit om middernacht

INSCHEPINGSPLAATS

Avenue Winston Churchill, Quai n°4
5500 Dinant

TARIEVEN

€ 70/PERS. EXCL. DRANKJES, INCLUSIEF :

Het menu ( voorgerecht, hoofdgerecht, dessert ) |
Een boottocht van 1:30 uur op de Maas |
Gratis toegang tot de digistive lounge/bar op het bovendek! |

BOEKINGEN

RESERVERING NOODZAKELIJK :

Per telefoon op 0490/44.67.58

LET OP: beperkt aantal plaatsen