Beperkte mobiliteit

Activiteiten in Kayaks

Toegang condities

Onze activiteiten zijn moeilijk toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit.

Personen met beperkte bewegingsvrijheid dienen hulp te voorzien bij de inschepings- en uitschepingskades.Wij raden personen, met een beperkte mobiliteit en/of slechte motoriek, gehoor of begripsprobleem aan, om zich gedurende de gehele tocht door een valide persoon te laten begeleiden. Deze moet goed kunnen zwemmen en het liefst ervaring hebben betreffende dit parcours. Wij raden deze activiteit af aan personen met watervrees, personen die snel moe zijn en personen met verlammingen.

Echter, de overige personen met lichamelijke beperkingen die het risico nemen om deze activiteit te doen dienen zich van de eventuele gevaren bewust te zijn.Bij deze activiteit is het dragen van een zwemvest verplicht.

Begeleidingshonden zijn welkom.

Speciale inrichtingen

Parkeerplaatsen voor personen met een beperkte mobiliteit vlakbij het kantoor in Anseremme. Wij attenderen u erop dat het parcours en de oevers niet aangepast zijn aan personen met een beperkte mobiliteit. Slechts 1 breder toilet is aanwezig bij de aankomst.

Twee kajak modellen zijn beschikbaar: de eenpersoons en de tweepersoons, in standaard of comfort uitvoering. Wij raden de comfort aan, voor personen met een beperkte mobiliteit.

Voor slecht een paar euro extra, heeft u een lichtere, stabielere, onzinkbare kajak, uitgerust met ergonomische stoeltjes.

Activiteiten in Dinant Aventure

Toegang condities

De toegang van Dinant Aventure voor personen met een beperkte mobiliteit is slechts aan te raden aan diegenen die van sportieve activiteiten houden en waaghals zijn.

Een efficiënte begeleiding door een valide en sportieve persoon is aan te bevelen. Bovendien biedt de aanbieder geen enkele speciale begeleiding.

Voor de deelname aan een parcours in Dinant Avanture, dienen de personen met een beperkte mobiliteit kennis te nemen van de noodzakelijke bekwaamheden voor een goed verloop van de activiteit. Fysieke activiteiten zoals de touwbruggen en andere luchtparcours, klimmen, abseilen, de tyrolien en vele andere, vragen van de deelnemer een zeer goede coördinatie van de armen en benen.

Voor bepaalde activiteiten is het dragen veiligheidsmateriaal noodzakelijk. (helm, gordel etc.).

Deelnemen aan paint ball is niet toegestaan aan personen met een beperkte mobiliteit. Deze activiteit vereist een goede conditie en de deelnemers dienen al hun zintuigen te gebruiken. Het terrein is totaal niet aangepast aan de verschillende mobiliteit beperkingen. De toegang tot het speelveld en het speelveld zelf zijn onbegaanbaar en de picknickhoek is niet aangepast. Ter herinnering, de activiteit is verboden voor kinderen onder de 15 jaar.

De speleologie activiteit is niet mogelijk voor personen met een beperkte mobiliteit. Personen met een visuele handicap raden wij deelname af, de bodem is onstabiel, te lage en te smalle doorgangen. Ter herinnering, de activiteit is niet toegestaan aan kinderen onder de 10 jaar.

Speciale inrichtingen

Op de site is geen aangepast sanitair aanwezig voor gehandicapten.

Bootjes zonder vaarbewijs

Toegang condities

Het varen in een fluisterbootje is niet toegankelijk voor personen in een rolstoel.
De bootjes zijn niet aangepast.

Rondvaarten op de Maas

De boten"Ville de Dinant" en "Flandres III" zijn niet toegankelijk voor personen in een rolstoel. Dit komt voornamelijk door de hoogte van de treden die toegang geven tot de boot.

De boten met 2 niveaus voor de langere rondvaarten kunnen wel personen in rolstoelen ontvangen. Voor het in- en uitstappen van de boot is er hoogstwaarschijnlijk wel hulp nodig.

Toegang condities voor Le Copère en Le Mouche

De toegang tot het benedendek is slechts mogelijk via een moeilijk begaanbare trap. Wij attenderen u op het feit dat de vele vaste banken op het dek geen ruimte bieden aan de rolstoel, maar tot tevredenheid zijn van snel vermoeide personen.

Deze rondvaart activiteit is toegankelijk voor personen met intellectuele - of zintuigelijke beperkingen. Begeleiding honden zijn welkom.

Toegang condities voor Le Sax

Boot met 2 etage speciaal voor evenementen en rondvaarten met maaltijdenDe hoofdzaal is verwarmd en geheel gelijkvloers en moduleerbaar. Hij is dus makkelijk toegankelijk voor rolstoelen. De dames/heren toiletten en de bar bevinden zich gelijkvloers. De 1ste etage en de buiten dekken zijn via een niet al steile trap toegankelijk.

Speciale inrichtingen

Op de kade in de nabijheid van de inscheping zijn banken aanwezig.
De boot beschikt niet over aangepast sanitair voor personen met een handicap.Vertrek nu om de Hoge Maas tussen Dinant en Anseremme te ontdekken en neem de tijd om de tradities van de schippers op het ritme van de golven opnieuw te beleven.