Open het hele jaar door!

Sensatie, en veiligheid!

Het avontuurpark van Dinant Evasion

Het avontuurpark van Dinant Evasion nodigt u uit om uw durf en moed te testen en uw lenigheid en evenwicht op de proef te stellen.

Dinant aventure touwbrug

Vele ludieke en indrukwekkende parcours worden hiervoor gecombineerd:

  • 40 touwbruggen, waaronder de hoogste van België, hangend op een hoogte van 2 tot 60 m verbinden deze platvormen, geïnstalleerd in bomen of op rotsen. De onderdelen zijn verassend en in verschillende moeilijkheidsgraden: loopbruggen, katrollen, tonnen, rondhout, balken, omhoog en naar beneden via ladders of netten of een Tarzan slinger.
  • 4 sensationele activiteiten: de deathride, de tirolien, de funkabel en de kabelbaan, steeds sneller en hoger, acrobatie in al zijn vormen.

Het team van Dinant Aventure bestaat uit meer dan 30 geëxperimenteerde en gepassioneerde moniteurs. Alle moniteurs van Dinant Aventure hebben een opleiding gevolgd bij de Belgische Federatie voor Avontuur Sport, in het trainingscentrum van de Paracommando's van Marche les Dames.

Dinant aventure bomenparcours moniteur

Sommige gidsen hebben pedagogische Staats diploma's voor speleologie, alpinisme, trektochten of klimmen evenals de BEPS ( Europees brevet voor eerste hulp). Andere animators zijn ook natuurgids.

Een gediplomeerde en meertalige gids begeleid elke groep persoonlijk gedurende de activiteiten en zorgt voor de veiligheid.

Geleverd veiligheidsmateriaal:

  • Helm
  • Acht en blokkers
  • Gordels
  • Touwen
  • Musketons

Dinant aventure materiaal helm

Deze uitrusting zorgt ervoor dat de deelnemer altijd aan de “levenslijn” vast zit. Deze “levenslijn” is een kabel die het parcours volgt en u veiligheid biedt als u valt.

De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk en u hoeft niet sportief te zijn.

De activiteiten zijn niet verplicht: het is altijd mogelijk om terug te gaan. De begeleiders die geen activiteiten doen kunnen de groep via wandelpaden volgen.