Open het hele jaar door!

Teambuilding Challenge

Totale tijd : +/- 4u00

Werknemers in het zonnetje en teamgeest versterkt

Deze challenge is speciaal ontworpen om de deelnemers te stimuleren te overleggen, te luisteren en de sterke punten van iedereen naar boven te halen om de obstakels te overwinnen.

Het is onmogelijk om het Bouwparcours te voltooien zonder een nauwe samenwerking met zijn teamgenoten. Een aantal voorbeelden :

 • De Grote Acht : Alle deelnemers houden het zelfde touw met één hand vast met een tussenafstand van 1.50 m. De opdracht bestaat uit het vormen van acht knoop, zonder dat iemand zijn hand los laat... Gegarandeerd veel lol!
 • De Lift : Een wand, een paal, een touw en een doel: iedereen van de groep moet naar boven, elke persoon wordt met de kracht van de anderen naar boven gehesen. Een uitdaging die nadenken, krachtmeting en verdelen van de inspanning vereist.

 • De Piramide : u moet nogmaals naar de top, maar deze keer in de vorm van een menselijke piramide. U maakt een touwladder vast aan de bovenkant van de wand door op elkaar klimmen. Daarna gebruikt u de ladder om allemaal omhoog te klauteren.
 • De Stijgbeugels : twee dikke balken parallel op 2.5 m hoogte tussen 2 bomen met ijzeren haken over de hele lengte. Het doel? Elke deelnemer maakt een stijgbeugel en probeert de overkant te bereiken.

 • Het Spinnenweb : tussen twee bomen, is een rechthoek van kabels geplaatst van 4 m breed en 1.5 m hoog. Erin een spinnenweb, elk teamlid moet naar de andere kant zonder het touw aan te raken... laat elkaar niet vallen!

Naast de beschreven obstakels, zijn er nog een tiental anderen. In 2u tijd kan met tussen de 3 en 5 obstakels realiseren.


Verschillende directeuren van bedrijven stonden verbaasd te kijken naar medewerkers, die normaal gesproken discreet en gereserveerd waren, en nu de leiding namen om de obstakels te overwinnen. Daarbovenop vinden de activiteiten plaats in een uitstekende ambiance, goed humeur en wordt er veel gelachen.
 

Voor het vervolg van het programma, de twee uur durende Ardennen Challenge om samen te ontspannen en te profiteren van de buitengewone omgeving :

 • Inleidingsparcours
  4 kleine touwbruggen zwevend op maximaal 2 meter boven de grond!

 • Luchtparcours
  Verschillende bruggen van gemiddeld 50 meter lengte, hangend op een hoogte van 12m, rond het hele domein.

 • De grote brug
  De hoogste en langste brug van Belgique : 100m losse planken over de 60m diepe kloof.

 • Kabelbaan
  Daal een 35 meter hoge rots af, hangen met uw gordel aan een kabel met een helling van 45°, snelheid gecontroleerd door de gids.

Prijzen

Bouwparcours (2u)

Volledige Teambuilding challenge (4u)

Individuelen
(- dan 20 pers.)

25 €/pers.

39 €/pers.

Groepen
(Vanaf 20 pers.)

23 €/pers.

35 €/pers.

Scholen & Ver.*
(Vanaf 20 pers.)

20,50 €/pers.

33 €/pers.

 • Dit challenges is toegankelijk voor groepen vanaf 10 personen op reservatie.

 • De inhoud van het programma is ter indicatie aangegeven .
  Bepaalde activiteiten kunnen vanwege veiligheidsredenen of klimatologische omstandigheden geannuleerd worden. Er wordt een alternatieve activiteit aangeboden die ongeveer even lang duurt.
  De activiteiten kunnen ook worden vervangen om wachttijden te voorkomen of ter aanpassing aan het sportief niveau van de deelnemers.

 • Minimum leeftijd : 16 jaar

 

(*) Ver. = Verenigingen en jeugbewegingen

Toegang

Met uw auto/bus :
Autobaan E 411, uitrit 20 Dinant.
Richting Philippeville op de 4 baansweg (N97), 6 km.
Uitrit Dinant Aventure, parking Penant.
Een groot gratis parkeerterrein staat tot uw beschikking.

Coördinaten

Dinant Aventure

Rue de la Carrière 1
5500 Dinant
België