2024-07-07,2024-08-04,2024-09-01,2024-10-06,2024-11-03,2024-12-01 Bezoeken Chemin d'Hestroy 34, 5170 Profondeville

Onderzoek de ondergrondse holtes van de Trou d'Haquin !

Glijden tussen de rotsen, lopen door grote galerijen, je een weg banen door obstakels, klimmen op de uitlopers en beklimmen titanische scree ... een echte speleologie initiatie wacht op u, in het licht van krachtige koplampen en uitgerust met de nodige veiligheidsuitrusting. 

U kunt onder andere de Sentinelzaal bewonderen met zijn grote stalagmitische stromen en draperieën, de Ronde zaal en zijn cilindrische omhulsels, de Wachtzaal en zijn opgang naar de Paradijsgang, de Middernachtzaal voor een "volledig zwarte" pauze, dit alles op een circuit van iets meer dan 1 km onder de grond, op een maximale diepte van ongeveer 60 m.

Deze sportieve leergrot is toegankelijk voor iedereen. Afhankelijk van uw sportieve niveau, uw handigheid en de motivatie van de groep, nemen onze moniteurs u mee en dankzij de vele bochten en verschillende circuits kan uw parcours meer of minder moeilijk zijn.

 

Speleologie is een sportieve bezigheid. Het parcours vindt plaats in een gesloten ruimte, soms zelfs erg nauw. Dit vereist daarom behendigheid en kalmte. Het is toegankelijk voor alle mensen met een goede fysieke conditie, u hoeft geen gespierde atleet te zijn om te reserveren. 

 

Onze gediplomeerde instructeurs, authentieke en zeer ervaren speleologen, zullen graag hun passie voor het zevende continent met u delen.

 

Praktische informatie :

 

Datum :

Afspraak op zondag
07 april - 05 mei - 02 juni - 07 juli - 04 august 01 september - 13 oktober (uitzondering) 03 november & 01 december 2024

Timing :

Afhankelijk van de tijd van het jaar

Tarieven :

€ 45/pers. 

Optioneel : Beschermde overalls - € 6/pers. (speleologie = veel modder, altijd, met zekerheid)

Minimum leeftijd : 

12 jaar oud, vergezeld door een volwassene

Meer vragen ? 

Contacteer ons

 

Reservatie (verplicht) : 

Boeken

 


 

De grot bereiken :

 

Adres : Chemin d'Hestroy 34, 5170 Profondeville (gratis parkeren op eigen terrein - onbeheerd)

OPGELET

Van 12 februari tot begin juli zal het onmogelijk zijn om door Lustin te rijden.

Er zullen grote wegwerkzaamheden worden uitgevoerd in de rue des 4 Arbres. Tijdens deze werkzaamheden is de toegang tot Lustin vanuit Maillen (Courrière, E411) tijdelijk verboden om de veiligheid te garanderen.

Gebruik voor de speleologie in de Trou d'Haquin de toegang via de Maasvallei of de alternatieve route via Mont-Godinne vanaf de E411.