Kajaken

Toegangsvoorwaarden

Personen met een motorische beperking moeten hulp voorzien bij de in-en uitscheping. Wij raden ten sterkste aan dat personen met een mentale handicap, een fysieke of sensoriële beperking, onder voortdurend toezicht blijven van een valide persoon die kan zwemmen en die idealiter al met de afvaart vertrouwd is. Geen enkele specifieke begeleiding kan voorzien worden via de dienstverlener. 
Wij raden deze activiteit ten sterkste af aan mensen met watervrees, personen die vlug moe worden en personen die volledig verlamd zijn;
Personen met een andere beperking die zich aan de afvaart willen wagen moeten zich goed bewust zijn van de eventuele gevaren.  
Het dragen van een zwemvest is tijdens de activiteit verplicht. Begeleidingshonden zijn welkom.

Specifieke inrichtingen

Er zijn parkeerplaatsen voor personen met een handicap bij onze kantoren in Anseremme. We leggen wel de nadruk op het feit dat er rond het parcours niets voorzien is voor mensen met een beperkte mobiliteit. Er is enkel een groter toilet beschikbaar bij de aankomst.
U kan kiezen tussen twee kajakmodellen: de éénzit en de tweezit, in standaard- of comfortmodel. Wij raden het laatste model aan voor personen met een motorische beperking. Voor een paar euro extra, krijgt u een lichte, stabiele en onzinkbare kajak mét ergonomisch zitje. 

 

Dinant Aventure

Toegangsvoorwaarden

De activiteiten in Dinant Aventure worden enkel aan personen met een mobiele beperking aangeraden die zeer sportief zijn. Een efficiënte begeleiding door valide en sportieve personen is nodig, maar kan niet worden geregeld via de dienstverlener. 
Voordat een persoon met een lichamelijke handicap kan deelnemen aan een parcours in Dinant Aventure, dient deze op de hoogte gebracht te worden van de noodzakelijke bekwaamheden, zodat de activiteit goed verloopt. Fysieke activiteiten zoals de touwbruggen, klimmen, abseilen, zipline en vele andere, vragen immers een zeer goede coördinatie van de bovenste en onderste ledematen.
Het dragen van een veiligheidsuitrusting (helm, harnas, etc.) is bij sommige activiteiten verplicht.

Het paintballen is niet toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit omdat deze activiteit, naast een goede fysieke conditie, ook alle zintuigen op de proef stelt. Het terrein is bovendien niet geschikt voor mensen met een lichamelijke handicap. De toegang tot en het speelterrein zelf zijn ontoegankelijk en de uitrusting niet aangepast. Ter herinnering, de activiteit is verboden voor kinderen onder 14 jaar.

De speleologie is niet toegankelijk voor personen met motorische beperkingen. We raden de activiteit ook ten sterkste af aan mensen met een visuele handicap omdat de grond onstabiel kan zijn en de doorgangen onvoldoende hoog en breed. Ter herinnering, de activiteit is verboden voor kinderen onder 10 jaar. 

Specifieke inrichtingen

Er zijn geen aangepaste sanitaire voorzieningen voor personen met een handicap.

 

Bootjes zonder vaarbewijs 

Toegangsvoorwaarden

Mensen in een rolstoel kunnen niet aan boord, de bootjes zijn hiervoor ongeschikt.

 

Rondvaarten op de Maas

Toegangsvoorwaarden

Doordat er steile trappen zijn om aan boord te gaan, zijn de boten voor de korte rondvaarten (Ville de Dinant en Flandre III) niet geschikt voor personen in een rolstoel.

De boten met twee niveaus, die gebruikt worden voor de langere rondvaarten (Le Copère, Le Mouche en Le Sax), kunnen wel rolstoelgebruikers aan boord verwelkomen. Hoewel het aan en van boord gaan waarschijnlijk enige assistentie zal vergen.  
Op Le Copère en Le Mouche is de toegang tot de verschillende etages enkel mogelijk via en steile trap en de toiletten zijn heel krap. We leggen eveneens de nadruk op het feit dat de vele rijen vaste banken op het dek geen plaats bieden aan rolstoelen maar wel ideaal zijn om in de frisse lucht te genieten van de rondvaart.
Op Le Sax is de gelijksvloer toegankelijk voor rolstoelgebruikers en de toiletten bevinden zich op hetzelfde niveau. Deze zijn niet specifiek voorzien om met een rolstoel binnen te kunnen. Er is een minimum aan mobiliteit nodig om ze te kunnen gebruiken. Het bovendek en de terrassen zijn enkel toegankelijk via een zacht stijgende brede trap.
De rondvaarten zijn toegankelijk voor personen met een mentale of sensoriële handicap. Begeleidingshonden zijn welkom.

Specifieke inrichtingen

Er staan banken op de kades.
Er zijn helaas geen aangepaste sanitaire voorzieningen op de boten voor personen met een handicap.