U heeft ervan genoten... De Boot van de Chefs is terug!
De Maasvallei barst van de indrukwekkende landschappen en culinaire hoogstandjes, en de Boot van de Chefs biedt dit allemaal op één plek.
Vier spelers uit de culinaire scene van Namen gaan aan boord voor een nieuwe editie: Au Grand Bleu, Le Moma, La Fermette de Falaën en En Face de l'île - by Les Sorbiers. Allemaal hebben ze hun culinaire fantasieën genoteerd en hun messen geslepen om een 3-gangenmenu te creëren en te bereiden die op de Boot van de Chefs wordt geserveerd. Deze culinaire hoogstandjes worden toevertrouwd aan de “Brigade aan Boord ", die verantwoordelijk zal zijn voor het finaliseren van de gerechten, het perfectioneren van de presentatie op het bord en het serveren (elk menu zal 4 dagen beschikbaar zijn).
Ook dit jaar zorgt de Brigade aan Boord van Dinant Evasion, bekend van o.a. de Valentijns-rondvaart en de Moederdagbrunch, voor twee extra menu’s die in totaal 8 extra culinaire dagen verzorgen.
In een gezellige en intieme sfeer wordt de Sax opnieuw omgetoverd in een echt drijvend restaurant. Er is geen betere locatie om de knowhow van de Vallei te proeven.
Geniet van een 1:30 durende rondvaart door de prachtige landschappen van de Hoge-Maas, een bistro/gastronomisch diner, toegang tot de buitendekken én de digestiefbar in de panoramische salon van het bovendek.
Een unieke ervaring, nog steeds voor slechts 70 € per persoon!
Reserveer snel (enkel telefonisch) – het aantal plaatsen is beperkt.
MENU AU GRAND BLEU
WEEK 1 - van donderdag 6 t.e.m. zondag 9 november 2025
AMUSES
VOORGERECHT
Zee-soufflé,
grelette-saus (koude tomaten-kruiden saus),
jonge slascheutjes
HOOFDGERECHT
Op het vel gegrilde koolvis moot,
gekarameliseerde witlof, Robuchon-aardappelpuree,
Parmezaan saus en krokante Parmezaan,
pea-salad (verse groene erwten)
DESSERT
Granaatappel, frisse coulis, atsina cress
MENU MOMA
WEEK 2 - van donderdag 13 t.e.m. zondag 16 november 2025
AMUSES
VOORGERECHT
Sint-Jakobsvrucht uit Dieppe,
romige- gebakken-chips van aardpeer, herfst truffelmousse
HOOFDGERECHT
Fazant, morieljes en eekhoorntjesbrood,
gekarameliseerde mini-witlof, cranberryjus
DESSERT
Als een Snickers, crumble, karamel-zeezoutgel
MENU 1 BRIGADE DE BORD
WEEK 3 - van donderdag 20 t.e.m. zondag 23 november 2025
AMUSES
VOORGERECHT
Huis gerookte zalm, zwarte rijst, edamame,
lente-ui, rivierkreeftensaus, shiso, ingelegde groenten
HOOFDGERECHT
Langzaam gegaard kalfsvlees,
truffelaardappel purée, sterke jus, herfstgarnituur
DESSERT
Ananascarpaccio, vanille, meringue, yuzu, haver
MENU LA FERMETTE
WEEK 4 - van donderdag 27 t.e.m. zondag 30 november 2025
Menu binnenkort beschikbaar
MENU 2 BRIGADE DE BORD
WEEK 5 - van donderdag 4 t.e.m. zondag 7 december 2025
AMUSES
VOORGERECHT
Gegrilde gamba’s, Touquet-ratte, spekemulsie
HOOFDGERECHT
Wildzwijnkotelet, aardappelgratin,
eekhoorntjesbrood en walnoten, wild-jus
DESSERT
Frambozenhart, kwark, rode coulis
MENU LES SORBIERS
WEEK 6 - van donderdag 11 t.e.m. zondag 14 december 2025
AMUSES
VOORGERECHT
Gekruid rund, selderij textuur,
gerookte eierdooiercrème met Dijonmosterd, peterselieolie
HOOFDGERECHT
Suprême van gevogelte, langzaam gegaard en gegrild,
zachte aardappel met tijm, truffeljus
DESSERT
Hazelnootcake, mascarponecrème,
cacao-tuile, kumquatgelei met dennenstroop
PRAKTISCHE INFO
INSCHEPINGSTIJDEN
DINER ( DONDERDAG? VRIJDAG & ZATERDAG ):
Inschepen tussen 18:30 en 19:00
Rondvaart van 19:30 tot 21:00
Keuken geopend van 19:00 tot 21:00
Digestiefbar geopend vanaf 21:00
De boot sluit om middernacht
LUNCH ( ZONDAG ):
Inschepen tussen 12:00 en 12:30
Rondvaart van 13:00 tot 14:30
Keuken geopend van 12:00 tot 15:00
Digestiefbar geopend vanaf 15:00
De boot sluit om 17:00
TARIEVEN
70 €/PERS. (EXCL. DRANKEN) INCLUSIEF:
1 menu (amuses, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert)
1,5 uur durende cruise op de Maas
Vrij toegang tot de digestief/loungebar op het bovendek!
RESEREN
RESERVEREN VERPLICHT:
LET OP : Aantal plaatsen beperkt