2025-11-06,2025-11-07,2025-11-08,2025-11-09,2025-11-13,2025-11-14,2025-11-15,2025-11-16,2025-11-20,2025-11-21,2025-11-22,2025-11-23,2025-11-27,2025-11-28,2025-11-29,2025-11-30,2025-12-04,2025-12-05,2025-12-06,2025-12-07,2025-12-11,2025-12-12,2025-12-13,2025-12-14 Rondvaarten Avenue Winston Churchill (5500 Dinant)

U heeft ervan genoten... De Boot van de Chefs is terug!

Tel : +32 490 44 67 58 

 

De Maasvallei barst van de indrukwekkende landschappen en culinaire hoogstandjes, en de Boot van de Chefs biedt dit allemaal op één plek.

 

Vier spelers uit de culinaire scene van Namen gaan aan boord voor een nieuwe editie: Au Grand Bleu, Le MomaLa Fermette de Falaën en En Face de l'île - by Les Sorbiers. Allemaal hebben ze hun culinaire fantasieën genoteerd en hun messen geslepen om een 3-gangenmenu te creëren en te bereiden die op de Boot van de Chefs wordt geserveerd. Deze culinaire hoogstandjes worden toevertrouwd aan de “Brigade aan Boord ", die verantwoordelijk zal zijn voor het finaliseren van de gerechten, het perfectioneren van de presentatie op het bord en het serveren (elk menu zal 4 dagen beschikbaar zijn).

 

Ook dit jaar zorgt de Brigade aan Boord van Dinant Evasion, bekend van o.a. de Valentijns-rondvaart en de Moederdagbrunch, voor twee extra menu’s die in totaal 8 extra culinaire dagen verzorgen.

 

In een gezellige en intieme sfeer wordt de Sax opnieuw omgetoverd in een echt drijvend restaurant. Er is geen betere locatie om de knowhow van de Vallei te proeven.

Geniet van een 1:30 durende rondvaart door de prachtige landschappen van de Hoge-Maas, een bistro/gastronomisch diner, toegang tot de buitendekken én de digestiefbar in de panoramische salon van het bovendek.

Een unieke ervaring, nog steeds voor slechts 70 € per persoon!

 

Tel : +32 490 44 67 58 

Reserveer snel (enkel telefonisch) – het aantal plaatsen is beperkt.

 


 MENU AU GRAND BLEU

 

WEEK 1 - van donderdag 6 t.e.m. zondag 9 november 2025

 

AMUSES

 

VOORGERECHT

Zee-soufflé,
grelette-saus (koude tomaten-kruiden saus),
jonge slascheutjes

 

HOOFDGERECHT

Op het vel gegrilde koolvis moot,
gekarameliseerde witlof, Robuchon-aardappelpuree,
Parmezaan saus en krokante Parmezaan,
pea-salad (verse groene erwten)

 

DESSERT

Granaatappel, frisse coulis, atsina cress

 

 

 

 


 

 

 MENU MOMA

 

WEEK 2 - van donderdag 13 t.e.m. zondag 16 november 2025

 

AMUSES

 

VOORGERECHT

Sint-Jakobsvrucht uit Dieppe,
romige- gebakken-chips van aardpeer, herfst truffelmousse

 

HOOFDGERECHT

Fazant, morieljes en eekhoorntjesbrood,
gekarameliseerde mini-witlof, cranberryjus

 

DESSERT

Als een Snickers, crumble, karamel-zeezoutgel

 

 

 


 

 MENU 1 BRIGADE DE BORD

 

WEEK 3 - van donderdag 20 t.e.m. zondag 23 november 2025

 

AMUSES

 

VOORGERECHT

Huis gerookte zalm, zwarte rijst, edamame,
lente-ui, rivierkreeftensaus, shiso, ingelegde groenten

 

HOOFDGERECHT

Langzaam gegaard kalfsvlees,
truffelaardappel purée, sterke jus, herfstgarnituur

 

DESSERT

Ananascarpaccio, vanille, meringue, yuzu, haver

 

 

 


 

MENU LA FERMETTE

 

WEEK 4 - van donderdag 27 t.e.m. zondag 30 november 2025

 

Menu binnenkort beschikbaar

 

 

 


 

 MENU 2 BRIGADE DE BORD

 

WEEK 5 - van donderdag 4 t.e.m. zondag 7 december 2025

 

AMUSES

 

VOORGERECHT

Gegrilde gamba’s, Touquet-ratte, spekemulsie

 

HOOFDGERECHT

Wildzwijnkotelet, aardappelgratin,
eekhoorntjesbrood en walnoten, wild-jus

 

DESSERT

Frambozenhart, kwark, rode coulis

 

 

 

 


 

 MENU LES SORBIERS

 

WEEK 6 - van donderdag 11 t.e.m. zondag 14 december 2025

 

AMUSES

 

VOORGERECHT

Gekruid rund, selderij textuur,
gerookte eierdooiercrème met Dijonmosterd, peterselieolie

 

HOOFDGERECHT

Suprême van gevogelte, langzaam gegaard en gegrild,
zachte aardappel met tijm, truffeljus

 

DESSERT

Hazelnootcake, mascarponecrème,
cacao-tuile, kumquatgelei met dennenstroop

 

 

 


 

PRAKTISCHE INFO

 

INSCHEPINGSTIJDEN

DINER ( DONDERDAG? VRIJDAG & ZATERDAG ):

Inschepen tussen 18:30 en 19:00
Rondvaart van 19:30 tot 21:00
Keuken geopend van 19:00 tot 21:00
Digestiefbar geopend vanaf 21:00
De boot sluit om middernacht

LUNCH ( ZONDAG ):

Inschepen tussen 12:00 en 12:30
Rondvaart van 13:00 tot 14:30
Keuken geopend van 12:00 tot 15:00
Digestiefbar geopend vanaf 15:00
De boot sluit om 17:00

TARIEVEN

70 €/PERS. (EXCL. DRANKEN) INCLUSIEF:

1 menu (amuses, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert)
1,5 uur durende cruise op de Maas
Vrij toegang tot de digestief/loungebar op het bovendek!

RESEREN

RESERVEREN VERPLICHT:

Tel : +32 490 44 67 58 

LET OP : Aantal plaatsen beperkt