Gepubliceerd op 11/08/2023

De start van het nieuwe schooljaar staat al voor de deur... het is tijd om na te denken over het plannen van de schoolreisjes die uw lessen nieuwe energie geven en uw klas fascineren!

Of het nu gaat om een pretpark, museum, abdij, boerderij of kasteel, u heeft heel België al doorkruist op het gebied van schoolreisjes en bent op zoek naar nieuwe ideeën voor uw volgende excursie/verblijf of uw lessen in een andere omgeving? Wallonië zit vol verborgen juweeltjes, buitengewone activiteiten voor uw leerlingen in het basis- of secundair onderwijs, die wachten om ontdekt te worden. 

Bij Dinant Evasion bieden we een breed scala aan verrijkende activiteiten die ontworpen zijn om de geest van uw leerlingen te stimuleren en hun cohesie te versterken. Om het ijs tussen uw tieners aan het begin van het jaar te breken, zelfvertrouwen te ontwikkelen en hen aan te moedigen om hun mond open te doen in de klas, of op een andere manier te leren, kies dan voor een schoolreis of excursie met Dinant Evasion! 

Trakteer uw leerlingen van de lagere of middelbare school op een onvergetelijk avontuur. 

 

Sport als leermeester van normen en waarden 

Er zijn bepaalde fundamentele waarden die niet kunnen worden aangeleerd in een traditionele schoolomgeving. Sport kan een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van kinderen. Het leert hen de essentiële waarden die nodig zijn voor het leven in de maatschappij en onmisbaar zijn voor hun onderwijsproces, zoals doorzettingsvermogen, tijdmanagement, teamgeest, zelfvertrouwen, eerlijkheid en respect. 

Al deze levensvaardigheden, verworven door sportactiviteiten, hebben een directe invloed op uw leerlingen, op de manier waarop ze met elkaar communiceren, op de manier waarop ze leerstof benaderen en hun stress reguleren. 

 

Voor sportieve en educatieve schooluitstapjes: 

Kajakken op de Lesse 

 

Midden in de natuur peddelen uw leerlingen de Lesse af en worden ze één met een van de beroemdste rivieren van België. 12 of 21 km, kies de route en vertrek voor deze originele schoolactiviteit die vooral populair is bij leerlingen van het secundair onderwijs. 

Tussen giechelbuien, het ritme van de peddels en de beleving door worden cohesie en coördinatie snel duidelijk aan boord van de kajaks! 

 

Tarieven en speciale middelbare-school condities 

 

Steengroeve challenges in het domein Dinant Aventure 

 

Een speeltuin in de lucht voor uw leerlingen! In dit park zijn de ondergrondse tunnels intrigerend, de apenbruggen en zip-lines verbinden de bomen behendig met elkaar en de rotsen, bezaaid met obstakels, dagen de musketons uit. Op de top van de heuvel wordt het amfitheater de arena voor de wildste sensaties dankzij de adrenaline uitdagingen. 

Kies de bomen of rotsen challenge die het beste past bij het niveau van uw klas en ga op pad voor een schoolreisje in de vrije natuur! 

Tarieven en speciale lagere-school condities 

Tarieven en speciale middelbare-school condities 

Belevenis, voor doeltreffend en duurzaam leren 

 

Zoals u ongetwijfeld hebt gemerkt, leren uw leerlingen beter en houden ze de lesstof beter vast als deze wordt aangeboden in de vorm van activiteiten en spelletjes. Het leren wordt geoptimaliseerd wanneer kinderen volledig betrokken zijn bij een concrete situatie. Dit stimuleert hun zintuigen en moedigt hen aan om te onderzoeken, te experimenteren en vragen te stellen. 

Door deze praktijk kunnen leerlingen een onderwerp sneller en op een duurzamere manier integreren. 

 

Voor een schoolreisje gericht op ontdekking en educatie: 

Boottocht op de Maas 

 

Profiteer van de nabijheid van de Maas om uw klas in te schepen voor een boottocht van 45 minuten of 2 uur. Of u nu op zoek bent naar een ontspannende onderbreking of naar een originele manier om een bepaald onderwerp te ontdekken (fauna en flora, waterwegen, het principe van de communicerende vaten in sluizen, ...), maak een ludieke boottocht op een van de beroemdste rivieren van België. 

Een reis door de natuur, geschiedenis en architectuur met uw klas die zeer de moeite waard belooft te zijn. 

 

Tarieven & schoolcondities 

 

Maak uw schoolreisje nog buitengewoner dankzij onze partneractiviteiten! 

 

Boottocht op de Maas gecombineerd met een “ludieke-educatieve’ rondleiding 

Bezoek het Maison de la Pataphonie (Huis van de Patafonie): verken deze intrigerende plek waar ouderwetse voorwerpen samenkomen om onvermoede geluiden te produceren! Een ongelooflijk interactief museum vol vreemde geluiden en instrumenten om naar te luisteren en mee te experimenteren, begeleid door het ritmische advies van meester Pataphon! 

 

Oriëntatie en raadsels 

 

Wie zei dat nieuwsgierigheid een slechte gewoonte was? Bij deze activiteit kan het een echte aanwinst zijn voor uw leerlingen! Struin het park af op zoek naar goed verborgen markeerpunten, los raadsels op om bonuspunten te verzamelen... 

Deze spannende natuurwandeling vereist concentratie en samenwerking! 

 

Tarieven & schoolcondities 

 

Haal het beste uit uw schoolreisje door verschillende activiteiten te combineren! 

Stel uw uitje/verblijf naar eigen wens samen door verschillende activiteiten te combineren en geniet optimaal van uw schoolreisje ver van de schoolmuren. U kunt ook onze eigen combinaties ontdekken en kiezen voor een formule die al bij veel kinderen en tieners populair is gebleken! 

Voor uw schoolreisjes kunt u rekenen op ons ruime aanbod aan verblijfsmogelijkheden in de buurt van de activiteiten. 

 

Bent u leraar? Kom als verkenner! 

Kom dankzij de EducPass-kaart onze activiteiten gratis uitproberen en doe concrete ideeën op voor uw excursieproject.   

Krijg een voorproefje van de steengroeve en maak kennis met de verschillende routes, zodat u kunt beslissen welke het meest geschikt is voor uw schoolgroep. 

Ga aan boord van een van onze kajaks of een rondvaartboot om alvast een voorproefje te nemen en bijvoorbeeld meer te weten te komen over mogelijke educatieve opties. 

 


Neem contact met ons op 

We horen graag van u! Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor uw eerstvolgende uitstap buiten de schoolmuren. 

 

“Avontuur” en “kajak” departement 

info@dinant-evasion.be

“Rondvaarten” departement 

croisieres@dinant-evasion.be

Telefooncentrale algemeen

+32 (0) 82 22 43 97